Laddar
Laddar

Veckans trav | "Mycket fin V75-omgång!"

Veckan efter Elitloppet och lite baksmälla-feeling, men det släpper på lördag då Mantorp fått ihop en riktigt rolig V75-omgång!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndag: V64 på Rättvik.

Vi varvar ned från elitloppshelgen med en V64 från Rättvik. Rätt så ordinär omgång, men kuskarna körde i alla fall som det var elitloppshelg i V64-1 där 11 Zätamustangen vann på fina tiden 11,2 i ett rejält överpacat lopp.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Tisdag: V64 på Eskilstuna.

Det är V64 från Eskilstuna under tisdagskvällen. Ingen superklass på sporten den här kvällen heller, men ett rätt roligt tilläggslopp över fyra volter inleder i alla fall kvällen och här gör bland annat 10 Kimi Di Quattro (V64-1) comeback efter uppehåll. Jag äger hälften av 10 Jongleur (V64-4) som vann på bra sätt i ett breddlopp i sin regidebut, men det gått lite länge mellan starterna för sedan dess och nog är i ungefär samma form till den här starten.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Åby/Bollnäs.

Fortsatt ovan kombination på V86 när Åby och Bollnäs delar den här onsdagen. 5 Hardcore D.K. (V86-1) har det släppt för ordentligt på sistone och han var framför allt riktigt bra vid en överlägsen seger på Vaggeryd näst senast. Kanske inte riktigt lika vass sist, men återgår till amerikansk sulky nu. Möter bland annat 6 Nyras Lars R. som har hög kapacitet i grunden, men som fortsatt letar efter toppformen. 2 Edelweiss (V86-2) inledde året med två raka segrar och ser ut att ha en passande uppgift nu för att återuppta segerraden. Möter dock en spännande Sverige-debutant i Gocciadoros 3 Diabel. I övrigt återser vi även 5 Daim Brodda (V86-5) som fick stryk för första gången sist, men annars inlett karriären väldigt lovande. 2 Falcon Dany Bar (V86-6) är obesegrad efter två starter i Norden och lär bli hårt betrodd, men möter en annan som kommer med flera segrar på raken i Paul Hagoorts 1 Fly Equos Jet. Tre spelvänliga tilläggslopp i övrigt och första känslan kring omgången är god!

Jag och Jesus gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Bergsåker.

Rätt så ordinär V64-omgång på torsdagen. V64-5 ser ut att vara ett roligt kallblodslopp över tre volter. 2 Prins Modde gör comeback efter uppehåll där och jagas av Persson-duon 4 Tekno Filur och 7 Järvsö Jop.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Romme och V64 Xpress på Boden/Tingsryd.

Lördag: V75 på Mantorp.

Det är V75 på Mantorp den här lördagen och det är klart att det är lite “veckan efter Elitloppet”-feeling kring det hela. Jag tycker ändå att Mantorp sett ut att få ihop en riktigt rolig omgång här. Klass II-försöket ser väldigt öppet ut vid första anblicken och särskilt sedan 11 Ready Star (V75-1), som jagar tredje raka segern, fick ett dåligt utgångsläge. I brons står Gocciadoro-stoet 2 Dea Sprint Bar (V75-2) väldigt bra inne på pengarna och hon lär nog bli favorit från ett bra läge, men hon har inte fått till det fullt ut i Sverige än. Fyraåringsloppet Ina Scots Ära med 300.000 kronor i förstapris blev tacksamt nog mer eller mindre fullt och dessutom ser det ut att vara en väldigt jämn upplaga. 3 Herakles Zet (V75-3) borde bli favorit från ett bra utgångsläge. 9 Can Can Broline (V75-4) har imponerat i lite enklare lopp och blir spännande att se i V75-konkurrens. I guld återser vi 9 Admiral As (V75-6) efter uppehåll. Spännande comeback och bra klass det här guldloppet med 6 Brother Bill och 7 Demon bland konkurrenterna. Vi avslutar med silver och även det här ett riktigt, riktigt bra lopp med tre toppston. 2 Queen Belina (V75-7) “vann” spårlottningen mot 9 Great Skills, som gör en väldigt spännande comeback för Daniel Wäjersten. Toppmärren 6 Don’t Say Gar lär också vilja ha ett ord med i leken och likaså elitloppskandidaten 8 Lozano Di Quattro. Mycket fin V75-omgång!

Jag, Hansson och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Axevalla.

Stort lycka till på liret!

/Tim