Laddar
Laddar

Veckans trav | "Omgången ser grymt fin ut"

Ruggig spelvecka med jackpot på de tre största spelformerna och en V75-omgång som ser 5/5 ut vid första anblicken!

Av: Spelvärde Spelvärde,
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Måndag: V64 på Halmstad.

Vi inleder veckan med V64 på Halmstad och blir det bara vettiga förutsättningar är det en småtrevlig kväll som väntar, men det är läge att vänta in senaste nytt innan man lämnar då det finns risk för tjällossning. 6 Muro Beach Pellini (V64-4) har visat gott gry och jagar tredje raka segern ikväll - vi har en spik i samma lopp! I övrigt är vi inne på att 1 Humanity Pellini (V64-1) har bra chans att hålla upp ledningen och väl därifrån ska han ses med klart högst chans att avgå med segern. Värt att plussa för att Conrad Lugauer inlett året starkt med fem segrar på 13 starter, varav tre är tagna av “Jägersro-filialen”.

Vårt tipsmaterial är släppt.

Tisdag: V64 på Eskilstuna.

Vi drar till Sundbyholm under tisdagskvällen och i vanlig ordning är det välfyllda lopp på den här banan. Minst tolv hästar i samtliga V64-lopp och i femte avdelningen får vi bland andra se 3 Northman Maxus (V64-5) som har lämpligt uppgift med bricka tre bakom bilen. Han lär dock bli spelad därefter och hur han ska hanteras handlar mycket om var procenten landar. I V64-1 noterar jag att 10 Netflix fått ett knepigt läge för hans del. Valacken har varit förbättrad när han gått i ledningen i sina två senaste starter och är svår bakom hästar, varför bakspåret gör det jobbigt. I alla fall plus för att Jorma Kontio är åter i sulkyn då han fungerade väl med den rutinerade finnen näst senast.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Jägersro med dubbeljackpot!

V86 delas mellan Solvalla och Jägersro den här veckan och jag är ansvarig för Jägersro-loppen, som har en hel del danska inslag den här veckan. Lilian Uglebjerg har bland annat med sig en duo från andra sidan sundet och startar dels 4 Caravaggio Jet (V86-1), som kommer från seger, samt 2 Jackie O.H.S. (V86-3), som Rene Kjaer var rejält uppåt på inför V64-starten senast (blev trea). Angående Conrad Lugauer och hans fina start på året har han ut två intressanta fyraåringar på Solvalla i form av 12 Netzer Boko (V86-2) och 2 Global Enterprise (V86-4). Särskilt Global Enterprise har gott kunnande i förhållande till sin låga prissumma och första känslan är att hon har en klart lämplig uppgift. Med låg utdelning förra veckan har vi en dubbeljackpot om 9,8 miljoner och det lär vara läge att bänka sig framför datorn/tvn på onsdagen.

Noreen och jag gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Gävle.

Gävle kör V64 på torsdagen den här veckan och det är tyvärr lite tunt anmält med tio hästar i tre av V64-loppen. Ingen av de hetare omgångarna under veckan är första känslan och särskilt inte eftersom 2 Billionare Face ser ut att ha en bra uppgift i V64-5.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Romme och V64 Xpress på Kalmar/Östersund.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Lördag: V75 på Axevalla med jackpot!

Vi har en riktigt trevlig helg att se fram emot med jackpot på streckspelen både på lördagen och söndagen. Det är Axevalla som kör V75 och om vi börjar med gulddivisionen som är V75-1 så håller den så där halvdålig klass som den kan göra under vintern ibland. 1 Rome Pays Off6 Heart Of Steel7 Dats So Cool8 Beartime och 9 Edibear lär vara de mest betrodda och vid första anblicken vill jag varna för den sistnämnda som har två lopp i kroppen och satt fast med sparat bakom Lulius Boko på V75 senast. Även V75-2, V75-3 och V75-4 ser riktigt kluriga ut vid första kollen och sedan blir det nog en del som går på 1 Cassius Clay D.E. i V75-5, men frågan är om han kan hålla upp ledningen från sitt innerspår. 2 Judge D. (V75-6) lär också bli favorit efter att ha spetsvunnit på bra sätt före 4 Black Fire på nyårsafton, men i helhet ser omgången grymt fin ut!

Axen, Hansson och Rasmus gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Örebro med dubbeljackpot!

Stort lycka till på liret!

/Tim