Laddar
Laddar

Veckans trav | "Optimala förutsättningar"

Nu börjar det närma sig på riktigt! Hail Mary är den stora vinnaren i lottningen till sista chansen att kvala in till Elitloppet!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: TR BILD

Måndag: V64 på Dannero med jackpot!

Vi börjar veckan med jackpot på Dannero. Klart trivsam omgång ikväll, i alla fall ur en spelmässigt synvinkel. Jag gillar särskilt V64-3 där båda favoriterna, 5 Lyckans Judith och 11 Diva Lane, känns överspelade. Rent sportsligt finns det inte alltför mycket att skriva hem om.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Tisdag: V64 på Axevalla.

Lite högre sportslig klass under tisdagskvällen, men i gengäld något skiktade och tunna fält och första känslan är att måndagens V64 är hetare rent spelmässigt. 3 Mr Weasley (V64-6) galopperade på V75 i förra starten och går ned i klass nu. Lär bli hårt betrodd. I övrigt tycker jag det är spännande med barfota runt om på 5 El Emperador (V64-2), som dock svikit i de två senaste starterna.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla och Åby med jackpot!

Det är jackpot på V86 även den här veckan och det börjar ju bli lite mycket av den varan nu… men det här är likväl en omgång där jag kommer sitta bänkad. Flera spännande lopp den här kvällen och jag gillar bland annat V86-5 där vi bland annat får se högkapabla 10 Always A Pleasure och 11 Landmark River. Riktigt bra klass på det här loppet för 60.000 kronor i förstapris och 1 Mercury Boko lär också vilja ha ett ord med i leken med spetsläge och tuffaste konkurrenterna med sämre lägen. 2 Natural Mine (V86-6) spetsvann på V86 för två veckor sedan och lär bli hårt betrodd igen. I övrigt tycker jag det är spännande med 8 Urbina Southwind (V86-8) som är anmäld barfota runt om för första gången i år.

Jag och Rasmus gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Örebro.

Vi drar till Örebro under torsdagskvällen där fyraåringsloppet Rune Johanssons Grand Prix med 125.000 kronor i förstapris är höjdpunkten. 5 Herakles Zet (V64-5) lär bli solklar favorit efter att ha galopperat med sparat i finalen av Kungapokalen. 3 Macahan galopperade också i Kungapokalen, men skötte sig den dagen gjorde 4 Naomi Bros som spurtade in finfint som fyra i Drottningpokalen.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Färjestad och V64 Xpress på Kalmar/Romme.

Lördag: V75 på Gävle med Prins Daniels lopp!

Nu börjar vi närma oss Elitloppshelgen på riktigt! Sista lördagen innan Elitloppet är det traditionsenligt Gävle som kör V75 med Prins Daniels lopp där vinnaren får en direktinbjudan till Elitloppet. 1 Hail Mary (V75-6) tar chansen att kvala in och fick helt optimala förutsättningar med spår ett bakom bilen över 1609 meter (längre anlopp!). Han var en liten besvikelse i Finland sist, men är ändå en given favorit i det här loppet. 3 Stoletheshow slog Hail Mary i Finlandia Ajo och 2 Clarissa och 4 Staro Mack Crowe lär också vilja ha ett ord med i leken. I övrigt ser omgången öppen och spelvänlig ut vid första anblicken och särskilt då högkapable 8 Erik The Phantom (V75-3) drog spår längst ut bakom vingen i Klass I. 1 Poleposition imponerade stort i årsdebuten och vann även gången efter, men galopperade när Magnus överforcerade honom mitt i loppet sist. Han lär bli hårt betrodd i Bronsdivisionen.

Axén, Rasmus och Jesus gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Åmål med Breeders’ Crown-lopp.

Stort lycka till på liret!

/Tim