Laddar
Laddar

Veckans trav | "Övergår mitt förstånd"

Jättejackpot på tisdagkvällen (!), Lövgren-löftet som står perfekt inne och så veckans stora besvikelse - på V75.

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndag: V64 på Färjestad med jackpot.

Vi startade veckan med en V64 som kördes i snökaos på Färjestad. Svåra yttre förutsättningar gjorde att det blev väldigt skrällbetonad och fem rätt betalade 236.758 kronor. Ja, ni läste rätt… på fem rätt. Ingen utdelning på sex rätt och därmed en stor jackpot till tisdagen.

Tisdag: V64 på Östersund med stor jackpot!

Det är hela 4,7 extramiljoner i potten när Östersund har hand om V64-tävlingarna under tisdagskvällen. Vad som såg ut som en högst ordinär omgång fick plötsligt lite puls. 5 Otroligosåfin (V64-1) gör comeback efter väldigt långt uppehåll, men har en spännande uppgift på pappret och kan bli en svår nöt att knäcka för 7 Money Smile och 9 Ellis Pride. I övrigt ett par klara favoriter i lopp i lägre klass, men ingen av dessa känns “omöjliga” att fälla.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Jägersro.

Solvalla delar med Jägersro den här veckan och undertecknad jobbar med loppen på Malmö-banan där Lövgren-stallet bland annat selar ut löftet 4 Ytowns Magnifik (V86-3). Det här är en häst som varit lite strulig i början av karriären, men som visat väldigt fina fartresurser. Lär bli storfavorit då han står perfekt inne, men inte helt enkel uppgift ändå med spår utvändigt om kapabla 3 Vancouver High. På Solvalla är det Solvalla-serien i vanlig ordning och där återser vi bland annat 4 Relevant Stride (V86-2) i jakten på femte raka segern. Hon var dock struken i ett V86-lopp för två veckor sedan och var sjuk då.

Jag och Jesus gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Örebro.

Lite tunt anmält till V64 Örebro på torsdagskvällen. 1 King Only The One (V64-6) vann på GS75 så sent som i söndags och startar väldigt tätt nu. Högst ordinarie omgång är första känslan.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Åby och V64 Xpress på Romme/Umåker.

Lördag: V75 på Bergsåker.

Bergsåker bjuder in till V75 med årets högst doterade lopp hittills (på svensk mark) i Bergsåker Winter Trot. 500.000 kronor till vinnaren och startfältet har redan blivit en av veckans snackisar. Sportchefen Mohammed Malla uttalar sig i Travronden att han “tycker att det är ett bra fält” och att “loppet är ganska jämnt förutom High On Pepper som sticker ut”. Hur ett lopp kan vara “jämnt” när en häst är jättefavorit övergår mitt förstånd, men bortsett från det är loppet inte ens fullt anmält och innehållet ett par hästar - som 2 Chestnut Hill (V75-3), 4 Order To Fly och 5 Västerbo Grosbois - som får vara glada om man får med sig en bit av - den alldeles för stora - priskakan. Vinterns genombrottshäst 3 High On Pepper (V75-3) blir förstås svårslagen för övriga, men kul i alla fall att högkapabla 9 Demon är åter på svensk mark. Nästan lika stor besvikelse var Silverdivisionen som bara bjöd in nio hästar med 4 Kayla Westwood5 Xanthis Hilton och hemmahästen 7 L.A.Boko (V75-5) som de mest namnkunniga. Normalt sett hade jag klagat över att det här loppet ligger på kupongen, men den här gången fanns det inte så mycket roligare att plocka in. På plussidan är det två femtonshästarslopp på kupongen och övriga lopp ser spelvänliga ut.

Hansson och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Gävle.

Stort lycka till på liret!

/Tim