Laddar
Laddar

Veckans trav | "Redéns Sprintermästare"

Straffspark för Francesco Zet, en öppen upplaga av Sprintermästaren och trav i dagarna två på Halmstad!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndag: V64 på Mantorp.

Veckan inleddes med V64 på Mantorp och det blev en favoritbetonad historia som jag gärna glömmer snabbt. En bit över tre tusen kronor orkade utdelningen för sex rätt upp till, men ingen jackpot till tisdagen.

Tisdag: V64 på Solvalla.

Vi blickar mot huvudstadsbanan ikväll när Solvalla kör V64. Fin klass på sporten framför allt med Margaretas Tidiga Unghästserie. Fyra av sex V64-avdelningar är “Margareta-lopp” och vi återser bland annat Nurmos-hästen 4 Savile Row (V64-6), nu anmäld barfota runt om med årsdebuten avklarad. Mest intressant är dock Redén-treåringen 4 Ike Zet (V64-3) som är en son till Wild Honey som inlett med tre raka segrar. Även spännande debut för 1 Velten Bellagio (V64-2) i Daniel Wäjerstens regi.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Lindesberg.

V86 körs på vischan den här onsdagen och det är Fornaboda Travbana som har den äran. Stora höjdpunkten är 5 Francesco Zet (V86-3) som gör sin andra start efter Elitloppet och ser ut att ha en straffspark i vad som kan vara sista starten före Åby World Grand Prix. Alessandro Gocciadoro har med sig en kvartett och två av dessa, 4 Exploy (V86-2) och 4 Dilva Jet (V86-5), gör debut på svensk mark. Jag äger själv 6 Jongleur (V86-8) som gör en spännande start i Klass II i sitt fjärde lopp efter långt uppehåll. Dock tufft försök där Wäjersten-hästen 4 Macao Keeper kommer med tre raka segrar och högkapabla Nurmos-hästen 9 Going Cash är tillbaka efter lång vila.

Jag och Jesus gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V75 på Halmstad med Sprintermästaren!

Första veckan i juli innebär förstås att det är dags för Sprintermästaren på Halmstad! Årets upplaga håller ingen superkvalitet rent sportsligt, men i gengäld ser det väldigt öppet ut på förhand. Redén har som vanligt med sig ett gäng och det ser ut att bli lite av "Redéns Sprintermästare" då Solvalla-tränaren har flera av förhandsfavoriterna. Sverigedebutanten 1 D’apper (V75-1), 2 Holcombe Zet (V75-1), 4 Crown (V75-2) och 6 Herakles Zet (V75-3) är stallets kvartett i loppet. I Stosprintern lär 2 Ester Degli Dei (V75-6) bli klar favorit på att avgå med segern.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Lycksele och V64 Xpress på Hagmyren.

Lördag: V75 på Halmstad.

Traditionsenligt dubbeltrav på Halmstad den här veckan och numera körs både Sprintermästaren och Stosprintern på torsdagen, vilket innebär att det bara är vanliga klasslopp under lördagen (förut kördes Stosprintern på lördagen). Hemmahästen 5 Eminent Kronos (V75-1) står bra inne i Klass II och är anmäld barfota runt om för första gången, men fick snävt utgångsläge med spår fem i volten. Ser ändå ut att vara en passande uppgift för Untersteiner-hästen då motståndet inte håller högsta nivån för att vara Klass II. I övrigt spännande Gulddivision där 1 Get A Wish (V75-3) fick spännande förutsättningar med spår ett över 1609 meter. Borde ha bra chans att hålla upp täten och även här en bra chans för familjen Untersteiner. Dock bättre motstånd här med två elitloppshästar emot i 2 Hustle Rain och 3 Joviality. Rolig omgång är första intrycket!

Noreen och Rasmus gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: V75 på Jarlsberg.

Stort lycka till på liret!

/Tim