Laddar
Laddar

Veckans trav | Revansch för Francesco Zet?!

V86 på milebana med gasglad gul kusk, V75 med jackpot och midnattstrav och så GS75 med E3-uttagningar!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Måndag: V64 på Visby med jackpot.

Vi inledde veckan med V64 på Visby som kryddades med jackpot. Sportsliga höjdpunkten kom redan i V64-1 där 4 Super Nice höll undan på stumma ben efter en tuff öppning.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Tisdag: V64 på Solvalla med jackpot.

Vi kör V64 på Solvalla på tisdagen. Omgången inleds med två välfyllda tilläggslopp och ser klart trevlig ut vid första anblicken. Tilläggslopp även i V64-3, men här bara nio hästar till start. Ändå ett klart intressant lopp där 8 Aurelia Express och 9 Jerka Sting som har 100 (!) meters tillägg.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Tingsryd.

V86-cirkusen drar vidare till milebanan Tingsryd den här veckan! Den här banan är något av en favorit för egen del och jag hade gärna sett att det körts fler större omgångar på Tingsryd under året. Särskilt kul blir det att se Alessandro Gocciadoro i farten. Han har sex hästar med sig, däribland 2 Dany Capar (V86-8), och lär bli hårt betrodd med flera, men många kuskar går i fällan att de lägger krutet för tidigt på Tingsryd och det blir intressant att se om det även gäller gul kusk…

Jag och Hansson gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Åby.

Göteborg och Åby är det som gäller under torsdagen och tyvärr två lopp med sju respektive nio anmälda hästar, men övriga lopp är åtminstone fulla. Robert Bergh har en obesegrad häst i 8 Real News (V64-2) som jagar tredje raka segern.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Bergsåker och V64 Xpress på Romme/Vaggeryd.

Lördag: V75 på Boden med jackpot!

Notera att det är spelstopp 20.30 på V75 när det är midnattstrav på Boden den här veckan. Det är dessutom jackpot med 17 extramiljoner i potten och lördagens höjdpunkt, Norrbottens Stora Pris, blev ett riktigt roligt lopp där 7 Francesco Zet (V75-7) är ute efter revansch efter Elitloppet. Redéns stjärna blev mer eller mindre avklädd av Horsy Dream i Elitloppet och jag gissar på att Redén är väldigt angelägen om att visa upp sin häst i bästa skick här. Fick dock ett knepigt läge med spår långt ut på vingen och det saknas inte motstånd med 2 Phoenix Photo, 3 Great Skills och 9 Always Ek bland konkurrenterna. 8 Revevant Stride (V75-2) fick en lång segerrad bruten under elitloppshelgen, men gjorde ett riktigt bra lopp som tvåa på 11,6 och vid första anblickan är känslan att hon blir omgångens största favorit.

Jag, Rasmus och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Eskilstuna med uttagningslopp till E3!

Stort lycka till på liret!

/Tim