Laddar
Laddar

Veckans trav | "Riktigt bra på Vincennes!"

Nu är det vår på riktigt! Flera intressanta hästar årsdebuterar under veckan och vi har en riktigt rolig Stoeliten att se fram emot på lördag!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndag: V64 på Färjestad med jackpot.

Veckan startade i Karlstad och kvällens höjdpunkt var utan tvekan årsdebuten för 3 Lozano Di Quattro (V64-1). Han mötte visserligen ingenting av värde och det blev därför rätt intetsägande, men intrycket var i alla fall fint och Lozano försämrade åtminstone inte sina aktier som en dark horse i Elitloppssnacket.

Tisdag: V64 på Eskilstuna.

V64 på Eskilstuna ikväll och jag noterar en Daniel Redén-tränad häst i startlistan i 3 Illfindmywayhome (V64-6). Redén har bara starat en häst på svensk mark i år (Missle Hill), men det lär komma ut en hel del “Redénare” nu närmsta veckorna. Missle Hill var svag förra veckan, så det blir intressant att se hur stallformen är. Fin uppgift i comebacken, även om jag har respekt för 5 Enge Eros som var riktigt bra vid segern näst senast (men sämre i förra starten).

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Åby.

Solvalla och Åby delar på härligheten den här veckan. Tyvärr tunt anmält i två av V86-loppen på Åby, men ett tilläggslopp med 14 hästar väger i alla fall upp det hela något. På Solvalla är det års- och regidebut för 1 Ringo Adore (V86-8) som nu återfinns hos Ulf Stenströmer. Stenströmer lär bli något av en huvudperson då han även har 10 Kipketer Mearas (V86-4), som visserligen fick stryk på V75 sist, men hade övertygat innan dess.

Jag och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Bergsåker.

Fler intressanta hästar i årsdebut under torsdagskvällen då kulltoppen 4 Excusez Moi (V64-1) gör andra starten för Daniel Wäjerstens räkning. När han startade för Wäjersten i höstas hade han nyss bytt regi och nu kommer han med flera månaders vinterträning i ryggen, vilket blir spännande att se. Möter bland annat stallkamraten 3 Free To Ask (V64-1) som står 20 meter före, men lär ha bra chans direkt.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Jägersro och V64 Xpress på Umåker/Örebro.

Lördag: V75 på Solvalla med STL-finaler!

Mer Daniel Redén på lördag då 4 Felicia Zet (V75-1) gör spännande årsdebut. Gul kusk, Alessandro Gocciadoro, är också tillbaka på svensk mark och har med sig en väldigt intressant häst i femåriga stoet 8 Dea Sprint Bar. Italienskan var riktigt bra vid segern på Vincennes näst senast. Med i loppet, som är första Stoeliten i år, är även USA-importen 3 Secret Volo som gör första starten på svensk mark. I övrigt är det ju finaler och det är svårt att säga något annat än att det blir lite begränsat när både 10 High On Pepper (V75-3) och 2 Danao Degli Dei (V75-5) - som varit överlägsen i sina respektive klasser - finns med på V75-kupongen. Den förstnämnda drog i alla fall ett bakspår på nytt och kan man få 4 Phoenix Photo barfota i täten har jag förhoppningar om att segertåget tar slut nu.

Hansson och Jesus gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Boden.

Stort lycka till på liret!

/Tim