Laddar
Laddar

Veckans trav | "Riktigt härlig lördag!"

Comeback för San Moteur när Färjestad arrangerar trav i dagarna två till helgen med E3 och STL-finaler!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndag: V64 på Halmstad.

Vi börjar veckan i Halmstad med uttagningar till Stosprintern. Bra klass på sporten med tanke på detta, men risk för att V64:an blir favoritbetonad med flera stora favoriter, däribland 6 Ester Degli Dei (V64-1) och 4 Karaboudjan (V64-2).

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Tisdag: V64 på Solvalla.

Solvalla på tisdagskvällen och tyvärr lite tunt anmält med tio hästar i två avdelningar och åtta hästar i en avdelning. Dessutom en strykning i nämnda åttahästarslopp, men ett intressant lopp i övrigt där vi får se obesegrade Redén-hästen 5 Mister Lion (V64-4). I övrigt jagar 1 Ready Star (V64-5) revansch efter att ha svikit som hårt betrodd på V75 sist.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Vaggeryd.

V86 på landsort den här veckan och det är Vaggeryd som har hand om tävlingarna. Ingen av mina favoritbanor för att vara ärlig, snarare tvärtom, men plus till Vaggeryd för att man fått in tre tilläggslopp med 15 hästar, vilket gör att V86:an - vid första anblicken - ser spelvänlig ut. Firma Redén/Kihlström kommer med 13 Gamin Jaba (V86-1), som går ned rejält i klass efter att ha varit fyra i Harper Hanovers i förra starten.

Jesus och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Åby.

Tunn soppa på V64 även när Åby arrangerar under torsdagskvällen. Två åttahästarslopp på kupongen håller helt enkelt inte måttet, även om ett av dem är Åby Monté Trophy med 250.000 kronor i förstapris. Henk A Grift har tre av hästarna i loppet där 2 Gigolo Lover (V64-6) gör debut på svensk mark efter att ha kutat en 10-tid på Vincennes i förra starten.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Kalmar och V64 på Färjestad.

Listorna har inte kommit än, men San Moteur gör comeback den här fredagen!

Lördag: V75 på Färjestad med E3- och STL-finaler!

Riktigt härlig lördag väntar med E3- och STL-finaler. 2 Oriana Boko och 5 S.G.Empress (V75-6) lär dra det mesta av spelet i tjejernas final. Bland hingstarna gillar jag 2 Magic In (V75-3) allra mest, men konkurrens saknas såklart ej och Gocciadoros 1 Free Time Jepson är obesegrad felfri så här långt. Finalen av Diamantstoet är en spårtrappa där 8 Duchess Sun (V75-4) fick spår längst ut, men där man nog ändå är väldigt nöjda med spår i första ledet. 15 Celiaz var grymt bra under elitloppshelgen näst senast och jagar fjärde raka segern här, nu med Magnus Djuse i sulkyn! 8 Poleposition (V75-1) drog en nitlott i spårlottningen i bronsfinalen och det bör innebära att 5 Dea Sprint Bar blir favorit. 11 Emerald Island (V75-5) drog också en nitlott med spår elva i Klass I-finalen, men noterbart här att det blir barfota runt om igen likt i Klass II-finalen näst senast (då han var grym!) och att Magnus Djuse valt hästen före Nurmos 4 Erik The Phantom. Bättre lägen för Wäjerstens duo 1 Kilgore och 3 Zaxton där “DW” lär försöka leda runt om på nytt med den förstnämnda. Spännande spårlottning även i silverfinalen där Goccaidoros duo 9 Don’t Say Gar och 10 Dany Capar (V75-6) fick bakspår tillsammas med Wäjerstens 12 Riet Hazelaar. Därmed lär nog 7 Working Class Hero vara nöjd med sitt läge, trots spår en bit ut på vingen.

Noreen, Hansson och Jesus gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Århus.

Stort lycka till på liret!

/Tim