Laddar
Laddar

Veckans trav | "Ser riktigt spännande ut!"

Det märks verkligen att det är vår nu... Fina lopp hela veckan och ett riktigt spännande guldförsök trots åtta hästar till start - plus jackpot på V86!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Måndag: V64 på Färjestad med Breeders’ Crown och jackpot!

Rivstart på veckan med 1,6 miljoner i jackpot och fina Breeders’ Crown-lopp. 6 S.G.Dracarys (V64-6) var vass direkt i årsdebuten och blir hårt betrodd nu med lopp i kroppen och en lämplig uppgift. Gynnas rejält av att ha vunnit spårlottningen mot värsta hotet 9 Holcombe Zet. I de fyraåriga stonas Breeders’ Crown-lopp hamnar det mesta av spelet på 1 Secret Volo (V64-3) som gjorde en fin Sverigedebut som fyra i Stoeliten. Möter bara jämnåriga ston nu, men 5 Flying Drumsticks har visat väldigt fin fart i USA och gör spännande debut för Conrad Lugauer. Rolig kväll väntar!

Vårt tipsmaterial släpptes 16.00.

Tisdag: V64 på Eskilstuna.

Inga Breeders’ Crown-lopp under tisdagskvällen, men det märks att det är vår på riktigt nu för det är fin klass på loppen även den här kvällen. Daniel Redén är igång ordentligt nu och har med sig femåringarna 2 Jikken (V64-3) och 7 Nordetia (V64-6) till Sundbyholm. Som vanligt så behövde Redén några dagar på sig för att trumma igång ordentligt, men nu är känslan att hästarna är rejält på gång. Poleposition gjorde bland annat en enormt imponerande årsdebut i torsdags. I övrigt går 4 Billionaire Face (V64-2) ned i klass nu efter att ha startat i en V75-final i förra starten.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Jägersro med jackpot!

Jackpot på V86 den här onsdagskvällen och vi har 6,5 extramiljoner i potten den här veckan när Solvalla och Jägersro delar på tävlingarna. Undertecknad jobbar med loppen på Jägersro, som ser roliga ut med fullt anmält. 11 Esperanza S.S.G. (V86-5) är mycket bättre än hon fått visa på svensk mark så här långt och gynnas nog av bakspår nu då hon kan vara dum med framspår. I samma lopp lär Ebbinge-stoet 5 Marla Boko bli favorit i jakt på årets tredje seger. Tyvärr två lopp med sju respektive åtta hästar på Solvalla, vilket sänker betyget på omgången något. Vi har i alla fall en rolig duell att se fram emot i V86-8, där 1 Decision Maker ställs emot 4 Felicia Zet. Jag har däremot väldigt svårt att förstå varför man har lagt det här ihåliga loppet på dubbeln. Hemläxa till ATG!

Jag och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på x.

Lite mer ljummen nivå på loppen under torsdagskvällen och vid första anblicken ser V64-omgången hyfsat öppen ut.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Rättvik och V64 Xpress på Boden/Halmstad.

Lördag: V75 på Bergsåker.

Vi drar norrut till Bergsåker för veckans V75. Ett Klass I-försök över lång distans inleder kupongen och mycket lär avgöras i starten där Timo Nurmos 1 Mellby Knekt - som vunnit fyra av sina sex starter - drog innerspår. Spår ett är som bekant väldigt fördelaktigt på Bergsåker, och Mellby Knekt frontade enkelt från samma spår näst senast. Lär bli hårt betrodd givet förutsättningar, men ska man nämna något i minusskålen så gjorde han bort sig före start sist och han har klättrat snabbt i klass, så han är fortsatt färsk i Klass I. 9 J.J.Detgårbranu (V75-2) är obesegrad efter fem starter och gör en intressant start i Klass II. Jag håller dock både 2 Spike M.M. och 4 Kingen Mearas som bättre hästar. I Bronsdivisionen gör 3 Riet Hazelaar (V75-3) en väldigt spännande debut för Daniel Wäjersten. Hon gick grymt bra till slut under elitloppshelgen förra året och står löjligt bra inne i brons. Stallkamraten 3 O’mara Zon (V75-5) står också fint inne i ett rätt så ljummet silverförsök och i V75-4 hittar vi 6 Blomsterprinsen (V75-4) med en passande uppgift i jakt på femte raka segern. Man har lagt guld på DD igen och även den här veckan med bara åtta hästar i loppet. Trots få hästar ser det riktigt spännande ut med 1 Kentucky River (V75-6) mot 2 Mellby Jinx och 4 Castor The Star. Intressant comeback även för 8 Mister Hercules, men han blev lite bortlottad från det här läget.

Hansson, Rasmus och Jesus gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Hagmyren

Stort lycka till på liret!

/Tim