Laddar
Laddar

Veckans trav | "Strular han inte till det så..."

Småtunna fält på flera håll och kanter den här veckan. Dags för V75-följetongen nu?!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Måndag: V64 på Bollnäs.

Vi inledde veckan med V64 på Bollnäs. Bästa spiken 15 Alm Kevin (V64-3) satt som en smäck till 24 procent, men tyvärr räckte vi inte hela vägen på V64 trots att samtliga vinnare fanns med på ramen på stora jokersystemet. Nya tag! 

Tisdag: V64 på Jägersro.

Tisdag innebär Jägersro den här veckan och tyvärr en ihålig omgång med nio, tio hästar i genomsnitt i V64-loppen. Just Jägersro har blivit bättre på att fylla loppen relativt Åby och Bergsåker, men den här tävlingskvällen ser det dåligt ut. 10 Akilles Face (V64-5) skötte sig i årsdebuten efter att ha avslutat fjolåret med fem raka galopper. Prestationen var dock en stor besvikelse och intressant att se nu hur han gör ifrån sig med lopp i kroppen. Kapaciteten är som bekant enorm.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Bjerke.

Solvalla och Bjerke delar på V86 den här veckan. Jag gav ros till Bjerke för ett tag sedan när det - för en gång skull - såg roligt ut på den norska huvudstadsbanan, men det här veckan ser det mer “normalt” ut. Det vill säga tio hästar i tre av de fyra V86-loppen. Suck… Det kunde tyvärr roligare på Solvalla också där 4 Relevant Stride (V86-2) har en passande uppgift för att ta sjunde raka segern. Nej, småkallt är första känslan, men det är som sagt bara första känslan.

Hansson och Rasmus gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Åby.

Det är V64 på Åby på torsdagskvällen även den här veckan. Och även den här veckan har Åby tyvärr svårt att fylla loppen. Endast två av V64-loppen har fler än tio hästar, vilket inte håller måttet. Vid första anblicken ser det i alla fall inte ut att finnas några oslagbara storfavoriter.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Färjestad och V64 Xpress på Romme/Umåker.

Lördag: V75 på Mantorp.

Vi har V75 på Mantorp att se fram emot den här lördagen och det här ser ut att vara veckans självklara höjdpunkt givet hur V86:an ser ut vid en första anblick. I Silverdivisionen ser det ut som att det kanske (äntligen) är dags för 4 Hipster Am (V75-7). Han har visserligen spår utvändigt om 1 Corazon De B. (V75-7), men ska ses med bra chans att ta en längd på denne och strular han inte till det för sig själv likt näst senast. Gulddivisionen hade jag önskat att man lagt utanför kupongen då 9 High On Pepper (V75-3) återigen blir väldigt svårslagen. 2 Click Bait gör intressant årsdebut och leder säkert länge från spets, men det känns kanske lite långsökt att han ska stå emot High On Pepper hela vägen hem över medeldistans.

Jesus och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Kalmar.

Stort lycka till på liret!

/Tim