Laddar
Laddar

Veckans trav | "Tre elitloppshästar!"

Midsommartrav på Rättvik och Kalmar och topptrav på Solvalla på onsdag när vinnarna av Kriteriet och Oaks gör comeback!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Måndag: V64 på Färjestad med jackpot.

Likt förra veckan är det jackpot på V64 på måndagskvällen och den här veckan med Färjestad som värd. Björn Goop är föga förvånande i hetluften och ser ut att ha ett helt gäng heta chanser med sex hästar ut på V64-kupongen. 2 Funny Money (V64-2), 7 Pearl Silvio (V64-4) och 4 R.K.Star (V64-6) lär samtliga bli hårt betrodda.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Tisdag: V64 på Axevalla.

Vidare till Axevalla och Björn Goop i rampljuset även den här kvällen med fem hästar ut från stallet där 4 Chimi (V64-3) ser ut att ha en passande uppgift. Noterbart är att Bro Park paralellt kör en V5-omgång med trav på gräsbana.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla.

Solvalla som ensam värd för V86 tillhör inte vanligheterna numera, men så är fallet den här onsdagskvällen och vi har topptävlingar att se fram emot med Prix Readly Express och Prix Diana Zet på menyn. Kvällens höjdpunkt är att kriterievinnaren 7 Fame And Glory (V86-8) gör comeback i nämnda Prix Readly Express. Nurmos årsdebuterar även Oaks-vinnaren 7 Adriatica (V86-3) och den sportsliga kvaliteten går åtminstone inte att klaga på den här kvällen.

Jag och Noreen gör tipsmaterialet som släpps 15.00.

Torsdag: V64 på Dannero.

Dannero är det som gäller under torsdagen och bland annat med Stig Norbergs minneslopp där vi får se delar av kallblodseliten göra upp. 5 Bäcklös Uriel (V64-1) drog spår invändigt om 6 Järvsöodin och 8 Månlykke A.M. På den sistnämnda är tränaren Gunnar Melander tillbaka i sulkyn efter att Magnus Djuse kört i de två sista starterna.

Vårt tipsmaterial släpps 16.00.

Fredag: V65 på Årjäng och V64 på Hagmyren.

Lördag: GS75 på Rättvik.

Söndag: V75 på Kalmar.

I vanlig ordning körs V75 på söndagen under midsommarveckan. Klassiska Kalmarsundspokalen lockade hela tre elitloppshästar där 1 Denver Gio (V75-6) och 5 Don Fanucci Zet drog bättre utgångslägen än 10 A Fair Day. Jag gillar dock V75-4, Kalmarssundsstayern, allra mest. 15 hästar över grunddistansen 3140 meter är det som gäller här och en riktigt rolig mix av hästar där 12 Drill kommer med tre raka segrar varav den senaste över aktuell distans.

Stort lycka till på liret!

/Tim