Laddar
Laddar

Veckans trav | "V75 ser väldigt spännande ut"

Jackpot ikväll och på onsdag, flera omgångar som ser väldigt spelvänliga ut, samt vidöppen guld och silver på lördag!

Av: Tim Schlaucher Esser,
Foto: TR BILD

Måndag: V64 på Färjestad med jackpot!

Det är V64 på Färjestad ikväll och låg utdelning i fredags innebär att vi har gott om extrapengar i potten. Omgången är något skiktad i början och vi har en väldigt stor favorit att ta ställning till i V64-1, där 1 Deon W. i skrivande stund är spelad till upp emot 80 procent. Slutet av omgången är desto mer öppen och jag köper inte att stallkamraten 4 Jello W. är storfavorit. Trevlig måndagskväll stundar!

Tipsmaterialet släpptes 16.00.

Tisdag: V64 på Jägersro.

Vi bläddrar vidare till tisdag som innebär V64 på Jägersro och tyvärr är det en ihålig omgång med tunt anmält i flera lopp. Det är tio eller färre hästar i fyra av sex avdelningar, vilket kort och gott inte håller måttet. Sporten är inte mycket att skriva hem om heller, men noterar i alla fall att 5 Aramis Face (V64-5) gör en intressant comeback efter långt uppehåll.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Onsdag: V86 på Solvalla/Bergsåker med jackpot!

Solvalla och Bergsåker delar på den här veckans V86:a och efter att ingen löst åtta rätt förra veckan har vi 6,6 extramiljoner i åttarättspotten. Jag har redan hunnit kika en del på omgången och tycker att den ser klart intressant ut vid första anblicken. Föga förvånande är Timo Nurmos i rampljuset på Solvalla och en som lär bli hårt betrodd är stallets 1 Esposito (V86-6). Han startade i Derbyt tidigare i höstas och var senast ute i Breeders’ Crown-semifinalerna för en dryg månad sedan. Går därmed ned rejält i klass nu, men i gengäld är formen dunkel samtidigt som det nu blir skor runt om. En annan Nurmos-häst att ta ställning till är 3 Bear High (V86-4), som vann sin debut på 14,4, men inte varit lika bra därefter. På Bergsåker inleder vi med en spårtrappa där auktionsdyringen 2 Cherokee Face (V86-1) - som fick stryk av Bear High i sin tävlingsdebut - lär bli hårt betrodd. Spännande onsdag väntar!

Tipsmaterialet släpps 15.00

Torsdag: V64 på Gävle.

Gävle har hand om torsdagkvällens V64 och det ser vid första anblicken ut att vara en rätt så ordinär omgång den här kvällen. 6 Kash Keeper (V64-5) gör andra starten för Oskar Kylin Blom efter regiskiftet från Daniel Redén och “vann” spårlottningen när 9 Ruger och 10 Global Crusader fick bakspår. Daniel Wäjerstens fina treåring 10 Kentucky Sisu (V64-1) jagar andra raka segern och står ensam med 20 meters tillägg i ett treåringslopp.

Tipsmaterialet släpps 16.00.

Fredag: V65 på Bollnäs och V64 Xpress på Boden/Kalmar.

Lördag: V75 på Åby.

Det är V75 på Åby den här veckan och även den här omgången ser väldigt spännande ut vid första anblicken. Gulddivisionen ligger som V75-3 och tacksamt nog lottades 10 Four Guys Dream till bakspår, vilket gör att det ser väldigt öppet ut. 8 Stoletheshow gästar från Norge, 4 Emoji från Danmark och sedan har vi en comebackande 3 Beartime med fint utgångsläge. Även Silverdivisionen ser väldigt spelvänlig ut. 2 Bottnas Idol (V75-7) gör debut i klassen och ställs bland andra emot 4 Versace Face6 Even Steven och 12 Gaylord Am. Vill även nämna V75-6 som en höjdpunkt, ett försök till Diamantstoet, där tysktränade 8 Sangria Pellini kommer med tre raka segrar och kapabla 9 Jurista gör debut i ny regi. Spännande regidebut även i V75-5 där 2 Danao Degli Dei gör första starten för Adrian Kolgjinis räkning.

Tipsmaterialet släpps 15.00 på fredag.

Söndag: GS75 på Mantorp.

Stort lycka till på liret!

/Tim