Laddar
Laddar

Hur ska jag behandla en överspelad favorit?

Det här är ett stort dilemma spelare ofta hamnar i. Man har en favorit man anser vara överspelad, men hur ska den behandlas systemmässigt?

Av: Kristofer Axén,
Foto: TR BILD

Dessvärre, det finns inget rakt svar på frågan. Däremot finns det vissa riktlinjer man bör gå efter. Mycket handlar om hur omgången och framför allt systemet ser ut i övrigt. Finns det hög potential för skräll i övriga lopp? I så fall kan det vara värt att inte vara allt för hård mot favoriten utan åtminstone betala en vettig slant för den på ett Jokersystem. 

Spikar man däremot två favoriter/hårt betrodda är det läge att vara mer restriktiv mot hårt betrodda hästar som man anser vara överspelade i garderingsloppen, och helt sonika (framförallt på matematiska system) kanske ta bort dem för att inte betala för så många "kalla" rader på systemet, som riskerar att inte ge just någon avkastning tillbaka.

Är man väldigt fräck och spikar en storskräll är det mer befogat att svälja den överspelade favoriten

Istället är det oftast bättre att lägga de pengarna på rader med högre potential. Är man väldigt fräck och spikar en storskräll är det mer befogat att svälja den överspelade favoriten och på ett Jokersystem betala en sund slant för den. Spelar man matematiskt handlar frågan bara om ifall man ska ta med favoriten eller inte och det är samma princip där - hur systemet ser ut i övrigt. 

Man ska ha i åtanke att i många fall kan den överspelade favoriten trots allt tillhöra de med högst segerchans i loppet och därför kan det vara förödande att plocka bort den om man spelar skrällbetonat i övriga lopp. Risken finns att man tappar en miljonvinst om man spelar för hårt mot överspelade favoriter.