Aktuellt:

  • Nettovinst på V75 2014-2021: 1.201.535 kr!
  • 15/4 Lekstuga på lunchtravet! Alla vinnarna rankade etta med spiken Atlas Font (9%) som grädde på moset! 12 stycken V4:or och 27 gånger på LD! 
  • 14/4: Tipsettorna på V86 O.M.Faststeep och Riptide R.D. ordnade det otroliga DD-oddset 149,65!
  • 11/4: Tipsettorna Jaguar Hill och Sparkling Diamond gav 38 gånger på dagens dubbel!
  • 10/4: 7 rätt för andra lördagen i rad! Nettovinst: 25.269 kr!
  • 3/4: Underbar V75-vinst! Tre av fyra system ordnade full pott. Totalt nettovinst: 646.687 kr!
  • 3/4: Ny DD-vinst! Speldraget Harran Boko mot V75-spiken Kirsi Boko gav härliga 34.73 gånger pengarna!

V64 Åby torsdag 20 augusti

Intervjuer

"Han ska få ett snällare lopp idag"

Sofia når vi under lunchtid på torsdagen och hon är väldigt nöjd med sina två hästar. 

- Jaxon V.S. (V64-4) har hoppat bort väldigt mycket pengar för oss men det känns som att vi börjar komma rätt på honom nu. När Erik hoppade i sista sväng på Solvalla så var det precis på gränsen att han kunde hålla sig i trav, men det gick i typ 08-fart och då rullade han över till slut. Vi måste köra med skor den här gången då han fick lite slitna hovar senast, men han har gått med skor alla starter innan han kom till mig och han gick med skor i Halmstad och André tyckte inte att det var någon större skillnad, även om det såklart gör lite. Framförallt blir han lite rullig utan skor så för felfritt lopp är det ett plus hur som helst. Vi siktar mot unionstravet i september så det finns ingenting att spara på och André får fria tyglar då jag tycker att han har bra kapacitet för klassen. Breeders i tyskland senare i år är det stora målet. Bästa chansen är nog Jaxon då jag tycker att han står bra till. Förutom skorna så blir det inga ändringar. 

10 Zoccoloduro O.P. (V64-6) är en riktigt bra häst. Han hade bara gått ett rundbanejobb hos mig i 20-fart inför första starten senast och hade inte startat på fem månader. I Tyskland var han väldigt startsnabb, men jag sa till André inför starten att håll honom bara i trav så vinner du. Vi ville inte ha dödens men det blev så lite oturligt ändå. Han var trött i sista sväng och André hade tänkt att vara snäll mot honom men han bara borrade ner huvudet själv och ville vinna. Han gick barfota för första gången senast och vi kör så igen. Han ska få ett snällare lopp idag, oavsett hur mycket de dämpar där framme så kommer vi inte avancera den här gången. Då han är mer stark än snabb så tror jag inte att kort är hans bästa distans även om han tävlat så mestadels i Italien. Han kommer säkert gå framåt rejält med förra loppet, men bakspår och kort distans är svårt. Inga ändringar. 

"helst kör jag honom i ledningen"

En förhoppningsfull Carlos Söderström ringde upp oss på morgonen. 

- 3 T.J. (V64-3) var inte som bäst för dagen näst senast och banan passade inte heller efter att det hade kommit ett skyfall. Han fungerade inte i travet, så han blev behandlad efteråt och fick ladda batterierna. I comebacken senast var han jättefin. Han öppnade snabbt och avslutade starkt hela vägen till mål. Jag var väldigt nöjd med honom. Det var första gången han gick barfota och det var en stor skillnad. Han har gått rätt så tungt balanserad tidigare. Det har alltid känts att det här är en häst som ska tävla barfota, men tidigare har han inte varit redo för det. I och med att vi har fått bättre ordning på travet så kunde vi ta av skorna senast och det var ett steg i utvecklingen. Nästa steg är amerikansk sulky och det blir första gången ikväll. Han är naturligt startsnabb så han har ofta kommit till ledningen. Bakom bilen? Jag tror att han kommer vara våldsamt startsnabb. Han springer lika bra bakifrån, så det är ingen katastrof om vi inte kommer till ledningen, men helst kör jag honom i ledningen. Även om det finns open stretch så är det lite riskabelt annars. Om vi tar rygg ledaren finns en risk att den som sitter i ledningen stannar tidigt eller att den släpper till någon annan så att vi hamnar längre bak. T.J. springer normalt en 14-tid över full väg och hittar vi till ledningen så måste de ha en bra häst för att slå honom. 

"han borde vinna när som helst"

Peter Untersteiner uttalar sig om kvällens starthästar.

- 4 Forever Shadow (V64-2) var väldigt trög i tävlingsdebuten senast. Prestationen som helhet var okej, men han var inte speciellt intresserad av att springa. Jag hoppas att hästen förstår vad det här med tävlandet går ut på när han fått starta några gånger. Vi ändrar från öppet huvudlag till can't see back. Barfota bak och vanlig vagn igen. Spåret tror jag inte ska vara några problem. 

- 6 Opulent Tile (V64-4) går bra varje gång och han känns fortsatt fin i träningen. Han är rätt snabb ut och han borde vinna när som helst. Barfota, halvstängt och vanlig vagn - inga ändringar

- 5 Tiger Face (V64-5) var inte kurant senast då han galopperade. Han blev renoverad efter det loppet. Han känns fin i träningen nu så jag förväntar mig en god insats. Barfota, vanlig vagn, öppet huvudlag - inga ändringar. 

"Han har inte visat några sådana tendenser"

Mikael Fellbrandt är uppåt, av förståeligt skäl. 

- 8 Vikens Brummer (V64-1) har gjort det riktigt bra på sistone. Han har varit strulig i hagen och fått en del avbrott från tävlandet. Nu ser allting bra ut. Jag tror att han kommer till spets och han är bäst där - det märks även i träningen. Vi plockar av bakskor och för första gången kommer han gå med tåskor fram. Det borde göra att han får ut framsteget bättre. Även om det har blivit några fler andraplatser än segrar så är det inga fel på skallen. Han har inte visat några sådana tendenser. Han har spurtat starkt i hårda gäng vid andraplatserna. Han är absolut ingen ickevinnare. Dessutom har han ju väldigt starkt facit från ledningen. Det här är en bra häst faktiskt och han har utvecklats ett snäpp till på sistone, så planen är att ta ut honom på V75 framöver. 

"Plan A är att försöka nå ledningen och köra där"

Rickard Svanstedt är spetsfavorit i tredje avdelningen. 

- 5 Estreet Simoni (V64-3) har jag haft på känns att han är startsnabb, så jag var inte överraskad senast. Snarare att jag blev förvånad att han inte var snabb näst senast, då skyggade han lite för vingen. Han vann på ett bra sätt senast och att det är 500 meter längre distans nu är inte någon nackdel i alla fall. Jag förväntar mig en likvärdig prestation som senast. Plan A är att försöka nå ledningen och köra där. Det är ju Åby så det finns fler alternativ, men det är grundplanen i alla fall. Barfota bak, hybrid, helstängt - precis som senast.

"Han fick punktering tidigt senast"

Jerry Riordan uttalar sig om kvällens två starthästar. 

- 8 Vagabond Vik (V64-5) har inte presterat bra i sina senaste starter. Kanske har han tappat lite motivation. Nu återgår vi till barfota fram och så får vi ge hästen en ryggresa och bygga lite moral. 

- 3 Mystic Mom (V64-6) borde duga bra här. Han fick punktering tidigt senast. Det kanske går att springa 300 meter med punktering men inte 1700 meter, så det loppet glömmer vi. Han känns fin träningen och det här är en ganska bra häst, så jag tror en del på honom. Han gick barfota bak senast och det fungerade bra så vi ändrar ingenting. 

"Vi följer med och kör tillslut"

Jan Henriksson har två outsiderchanser på torsdag som han säger såhär om:

- 12 Ivar Sånna (V64-1) hade en gaffelbandsskada när han kom till oss för ungefär ett år sedan. Har han tränat på rejält och bra med mycket skonsam simträning. Han kommer göra ett bra lopp men det kommer bli svårt att hinna fram. Lite svårbedömd såhär i första starten för oss naturligtvis. Vi följer med och kör tillslut så får vi se vad vi kan få med oss. Barfota bak och vanlig vagn. 

10 Cayucos (V64-5) är lite upp och ner men har bra kapacitet på sin dag. Han trivs över distansen och har fått pusta en stund. Om det blir överpace och han får gå till slut vore det optimalt, går det för sakta får jag väl köra fram men helst inte. Skor och amerikansk sulky. 

"Det ska bli väldigt spännande det här"

Vi når Lars på onsdagsförmiddagen när han ska försöka runda en långtradare i trafiken, som låter väldigt uppåt på en av sina starthästar. 

- Mr Rapide (V64-5) har jag en bra känsla kring. Mikael har tagit det väldigt försiktigt hela tiden men nu hoppas jag att han ska hitta ut i tid. Vi rycker alla skorna den här gången och det är första gången. Jag har faktiskt en ganska god känsla och vissa segerförhoppningar. Jag såg att dem tippade honom som en outsider, men jag har förhoppningar om att han ska kunna vara mer än så. Förutom barfota som ska bli väldigt spännande att se den här gången så ändrar vi ingenting annat. Det ska bli väldigt spännande det här. 

Sweet Susie (V64-2) tycker jag gjorde det bra senast. Hon får kriga vidare och kämpa om pengar. Det var några för tuffa emot här men jag kan hoppas på en platschans kanske. Inga ändringar.