Aktuellt:

  • 21/5: Topprank gav sju rätt och 78.837 kronor netto! Dessutom 18.304 kronor nettovinst på dagens dubbel med skyhöga oddset 94,52!
  • 20/5: Dagens Dubbel till 37 ggr. Precis vad doktorn beställde en fredagskväll! 
  • 8/5: Tvillingen Stommens Erik - Ekas Zalming gav oss otroliga 27 gånger pengarna!
  • 1/5: Att börja dagen med en tvilling till 12 gånger pengarna är bra för magen!
  • 3/5: Rak DD till 11,87 - tack för kaffet!
  • Nettovinst på V75 2021: +417.448 kr!
  • Nettovinst på V75 2014-2021: 1.064.032 kr! 

V75 Jägersro tisdag 28 juli

Intervjuer

"Spelarna verkar gilla honom"

Daniel Olenklint deläger två väldigt intressanta hästar.

- 3 Ivory di Quattro (V75-5) ska man nog tänka på att han har en final om tolv dagar. Spelarna verkar gilla honom och han ser ut att bli väldigt hårt betrodd igen, men jag håller med om att procenten är i överkant. Jag tror inte att det finns så mycket dold startsnabbhet att plocka fram. Hästen är lite flack i framsteget och inte så accelerationssnabb från start även om han kan speeda bra i loppen. Jag har inte pratat med Bergh inför det här loppet. 

- 2 Tae Kwon Deo (V75-6) har jag inte pratat med stallet om i veckan och vet därför inte senaste om utrustningen, men han har siktats hit sedan Kalmar-starten och Adrian var mycket nöjd i ett banjobb där de körde 12/1600 meter inne på Jägersro. Jag tror inte att Adrian vill riskera galopp igen med tanke på att han gjorde bort sig när han laddade i Elitloppet. Jag tyckte redan på Örebro att han touchade sig på frambenen, men då redde de ut situationen. Det finns risk att han får dra tåget i tredjespår om Double Exposure spetsar och Vitruvio sätter sig utvändigt, men en het Vitruvio och 09,5 första 1000 skulle vara bra.

"Efter det här väntar uttagningsloppet till danska Derbyt så..."

Tomas Malmqvist har två starthästar i första avdelningen. 

- 2 Eric The Eel (V75-1) gjorde det bra i loppen i Danmark och senast vann han på ett bra sätt på Axevalla. Han kommer säkert tt göra ett bra lopp, men han är inte jättesnabb från start och i grunden är han ingen sprinter. Barfota fram, norskt huvudlag och samma sulky - inga ändringar. 

- 3 Empire (V75-1) var mycket tränad inför årsdebuten, men han hade bara gått ett banjobb och dessutom blev det loppet konstigt kört. Det gick väldigt långsamt och när han attackerade så skruvades tempot upp. Med tanke på hur loppet blev kört var det bra gjort att kunna vinna. Det är första gången över 1640 meter och även om han kan springa fort så är det väl inte hans optimala distans än så länge. Jag vet inte hur loppet blir kört. Min häst är väldigt startsnabb om man vill. Vi har medvetet tagit det lugnt med honom bakom bilen eftersom det inte har funnits någon anledning att ladda. Han är väldigt pigg så han kanske drar iväg till spets av sig själv. Efter det här väntar uttagningsloppet till danska Derbyt så planen är att formen ska vara stigande. Han tränar jättefin och kan mycket väl vinna ändå. Barfota bak, öppet huvudlag och vanlig vagn - inga ändringar. 

"Det är en otrolig häst på alla vis"

Frode Hamre fortsätter stö superlativ över Infinitif-sonen.

- 7 Forecast U.S (V75-1) kom till mig efter senaste loppet. Där imponerade han inte, men han känns stark i jobben. Helt iskallt känns det inte på förhand, men det är svårt att säga så mycket då jag inte känner honom ännu. Barfota fram, helstängt huvudlag och vanlig vagn.

- 9 Ble du Gers (V75-6) känns väldigt fin för dagen och kommer med full form. Han har vunnit de största loppen i Norge och verkligen gjort det bra. Kort distans har han nästan aldrig tävlat över och han ska ha lite fart i benen inför Åby Stora Pris. Han får hänga med så gott han kan. Vi körde barfota runt om senast och inga ändringar är aktuella - norskt huvudlag och amerikansk sulky.

- 10 Ecurie D (V75-6) är en otrolig häst på alla vis. Han är fantastisk helt enkelt och otroligt glad hela tiden. Allt är som det ska och jag har inget negativt att rapportera. Man vinner normalt inte Hugo Åbergs från spår tio, men jag är nöjd med spåret då han aldrig gått i ryggar utan alltid haft spets eller dödens. Det blir ett nyttigt lopp för framtiden. Barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

"Han sprang under 10 sista varvet"

Pasi Aikio var nöjd med derbyvinnaren från 2018.

- 12 Who's Who (V75-7) var jag nöjd med i årsdebuten, jag kan inte begära mer än så. Han sprang under 10 sista varvet utvändigt om Heavy Sound efter sju månaders uppehåll, det måste jag vara nöjd med. Hästen har tagit loppet bra och bör ha gått framåt. Jag har inga lopp i sikte ännu utan tar ett lopp i taget. Först måste han visa riktig form igen innan vi börjar sätta upp mål. Blir det ett blufflopp blir det svårt att vinna, men om det klaffar blir han säkert farlig. Jag är nöjd om han gör ett riktigt bra lopp. Barfota runt om, amerikansk sulky och helstängt huvudlag.

"Skulle han få ledningen är vi långt framme"

Peter Ingves har inte full koll på hästarna han kör åt Josef Franzl och kunde därför inte uttala sig om dem.

- 4 Hurricane Silas (V75-7) gick bra på Visby och stretade emot hela vägen. Det är lite bättre hästar emot nu, men skulle han få ledningen är vi långt framme. Han har väldigt bra inställning och svarar på utvändig häst. Jag tror väl att det blir svårt att komma förbi Björns häst och det är lite långsökt, men har vi lite flax och når ledningen kan vi vinna.

"Han känns väldigt fin"

Paul J.P Haagort har tre hästar inom V75.

- 1 Kuyt F.Boko (V75-2) avslutade bra senast och är i fin form. Han är egentligen ingen 1600-meters häst, men det är fina pengar att köra om och vi måste testa. Galoppen under elitloppshelgen berodde på omognad. Vi körde honom med blinkers en period just för att han var så omogen, men då blev han för pigg och vi kommer att köra med norskt huvudlag likt senast. Troligen blir det skor runt om och vagnen är inte bestämt. Det kan bli amerikansk sulky för andra gången. Det är en bättre chans än Kilimanjaro.

- 9 Kilimanjaro (V75-2) är en väldigt nyttig häst som jag gillar. Han gör alltid sitt bästa och tjänar nästan alltid pengar. Det blir tufft att vinna, men han kan följa med bra från start och har bra startryggar. Jag tror att han tjänar fina pengar igen. Inga ändringar - barfota runt om, blinkers och amerikansk sulky.

- 6 Etenclin (V75-7) var inte hundra procent senast. Jag vet inte riktigt varför, det var inga stora fel på honom, men han kunde inte släppas av på upploppet och var helt enkelt inte som bäst. Jag har bara tränat lugnt efteråt, men han känns väldigt fin. Han står bra inne i loppet och jag tror att han kommer vara nära segern. Inga ändringar - barfota runt om, blinkers och vanlig vagn.

"Har en fantastisk inställning"

Fredrik Persson hoppas att favoriten strular till det från innerspår.

- 4 Hurricane Silas (V75-7) har gått framåt med loppen, det måste man säga med tanke på hur enkelt han gick ifrån senast mot Balfour. Hästen har en fantastisk inställning och är klart bäst i ledningen. Mot de här hästarna vill jag inte se honom i dödens, men han är klart sämre i ryggar än vad han är i spets. Han är ganska stabil i volten och går att skicka iväg. Dessutom blir han bara lugnare vid omstarter och det kanske är omvänt för Björns häst som verkar ha lite nerver. Jag hoppas att han kan nå ledningen och då är jag lite optimistisk. Inga ändringar - barfota runt om, vanlig sulky och öppet huvudlag.

"det är inget snack om saken att det är den bästa treåring jag någonsin har kört"

Ken Ecce kör vår spik 

- 3 Empire (V75-1) har jag inte kört än i år, men jag vet från ifjol att det är en häst långt utöver det vanliga. Han är klart bäst i sin årgång och det är inget snack om saken att det är den bästa treåring jag någonsin har kört. Han hade bara gått ett snabbjobb inför årsdebuten och trots att det gick långsamt så kunde han slå Gocciadoros häst i en snabb avslutning. Distansen? Han går över alla distanser och tanken med det här loppet är väl att få lite mer snabbhet i benen på honom. Det här är inte säsongens viktigaste lopp, men det är klart att jag måste tro på bra chans med en sådan häst. Vi får se hur loppet blir kört. Med bara ett lopp i kroppen kanske han är lite seg i benen och jag vet inte om det påverkar startsnabbheten. Jag provar från start och även om vi kan vinna loppet från andra positioner så kör gärna i ledningen. Jag är själv startsnabb, haha. Jag brukar få iväg de ganska bra bakom bilen tycker jag själv. Hästen är okomplicerad och fin att köra. Toppchans? Jag hoppas att ni har rätt. 

"Han har en bra speed på 300 meter, men sedan är det slut. Han har bara en speed"

Josef Franzl vann på V75 i början av juli med vår spik Newport Beach och för ett par veckor sedan vann hans Piccadilly på Jägerso. I hästbussen från Tyskland har han med sig tre hästar så vi slog en signal till honom på söndag kväll. 

- 9 Rock My Dreams (V75-3) har gått provlopp tillsammans med Azimut (V75-5). Det gick inte så fort, 16,1, men på Münchens bana är det bra och sista 500 gick i 10-11 fart. Hon är en bra häst, men det är första gången hon möter svensk motstånd och vi får se hur hon klarar sig. Hon vann Breeders Crown ifjol och var tvåa i Derbyt och eftersom hon har tjänat mycket pengar är det svårt att hitta lopp åt henne i Tyskland. Det här blir ett test för att se hur hon duger i Sverige. I provloppet gick hon med skor, men oftast när det är riktiga lopp går hon barfota och så kommer hon tävla nu. Även samma sulky och helstängt igen. Resan till Malmö är inga bekymmer. 

- 3 Desert King (V75-4) är en vanlig häst. Jag testar honom här för att se hur bra han är. Han måste nog gå en 11-tid i det här loppet för att hävda sig och det tror jag är för tungt för honom. Han har en bra speed på 300 meter, men sedan är det slut. Han har bara en speed så han är bäst om han inte pressar honom från start. Barfota bak, samma sulky och öppet huvudlag - inga ändringar. 

- 4 Azimut (V75-5) avslutade bra sista 300 på Vincennes. Björn Goop körde honom då och han var nöjd. Efteråt har han gått provlopp med Rock My Dreams och han är i bra form. Han tränar bra och kommer göra ett bra lopp, men jag har respekt för Berghs häst och det är lite av ett test hur han står sig i svensk konkurrens. Han är en bra häst och för mig är han en perfekt häst i Tyskland. Han är startsnabb och Ingves kan köra i ledningen om han vill, men hästen är komplett och kan även gå bakifrån. Jag är nöjd om vi kan vara tvåa-trea. Jag tror att Robert Berghs häst kommer vinna. Samma sulky, barfota bak och norskt huvudlag igen. 

"det var en stor skillnad senast när han var ute i tredjespår"

Hemmatränaren Helena Burman gav oss en färsk rapport om sin startduo. 

- 4 Osterc (V75-1) känns fortsatt bra. Jag tror att han tar ledningen och normalt sett ska de få svårt att ta honom om han kommer dit, men det är bara att konstatera att de svenska svängarna inte riktigt är hans grej. Jepson tyckte att det var en stor skillnad senast när han var ute i tredjespår jämfört med gången innan då han gick invändigt, så jag hoppas att vi kan komma till ledningen. Jag är på väg att komma rätt med balansen på honom Vi har laborerat lite till och gör småjusteringar med vikten på framhovarna. Helstängt med hål och amerikansk sulky igen. 

- 8 Bodybuilder (V75-3) har gjort det bra på slutet efter en del strul innan. Han blev bakrädd med helstängt huvudlag på Charlottenlund så jag plockade bort det helstängda till starten efter och då gick han knappt framåt. Efter det gick han bra på Åby och även i Halmstad när han mötte väldigt tufft motstånd i Sprintermästaren. Vi testade barfota då och det kändes bra. Senast mötte han mer passande motstånd och då vann han lätt. Jag känner inte till motståndet riktigt. Spåret är som det är, hästen är i alla fall snabb och lättplacerad. Han trivs med att gå i ledningen, men kan också gå från andra positioner. Han har fina hovar så vi ändrar inget - barfota, helstängt och amerikansk sulky. 

"Hon var hetsig senast med stängt huvudlag"

Riccardo Bianchi växlar ner. 

- 1 Southwind Queen (V75-1) är typiskt sto med lite karaktär. Hon var hetsig senast med stängt huvudlag så nu kommer vi köra med norskt huvudlag. Tidigare har hon varit lat i loppen och när vi satte på henne helstängt första gången så var hon jättefin och vann på V75. Kanske var det fel av mig att fortsätta med helstängt när det varit medeldistans. Hästen känns i alla fall jättebra i jobben och efter senast besökte vi även veterinären som inte hade några anmärkningar. Det ska bli intressant att se henne med Örjan. Jag gillar att det är få hästar i fältet. Det blir ett mer linjalt lopp utan strul på vägen. Bakhovarna med lite slitna senast så det blir bara barfota fram. Amerikansk sulky igen. 

"om jag kör en hög 10-tid i ledningen så borde det bli svårt att plocka ner oss från utvändigt"

Per Nordström ser inga moln på himmelen. 

- 2 Önas Prince (V75-2) har varit i fin i loppen och har även varit fortsatt fin i träningen så allt ser bra ut. Efter segern senast har det kommit stora bud på honom från Frankrike, vilket är förståeligt. Han är en jävla bra häst. Det är en final och tufft motstånd så jag blev glad när jag såg startlistan. Att vi fick spår invändigt om Philosopher till exempel, för jag har svårt att se att någon ska ta en längd på Önas Prince. Jag har respekt för Jormas häst, men om jag kör en hög 10-tid i ledningen så borde det bli svårt att plocka ner oss från utvändigt. Allt känns kanonbra. Senaste testade vi barfota runt om och det var tipptopp. Han gick med lätta boots fram och det behövdes inte. Vi plockar därför av bootsen nu. Det är bara en liten lättning, de väger 90 gram. Tidigare krängde han ner och behövde gå med murphy. Han har känts starkare och fräschare så senast plockade vi bort murphy och körde med öppet huvudlag och han sprang rakt och var jättefin så vi kör likadant igen. Det här är nog sista loppet innan uttagningarna till Kriteriet. 

"Nästa lopp för honom blir Jubileumspokalen, det ska man ha i bakhuvudet"

Marc Elias uttalar sig om Stall Lugauers starthästar. 

- 11 Admirer (V75-3) tränar på bra. Eventuellt sätter vi på honom helstängt huvudlag. Det kan han behöva för han har galopperat lite onödigt ett par gånger. Han är stark och inte så tvärspeedig så han behöver bra tempo för att kunna vara med där framme. Skor runt om och vanlig vagn igen. Det stämmer, det kan vara första gången med helstängt huvudlag. 

- 10 Ferrari River (V75-5) är på väg uppåt. Han har varit under sin normala prestationsförmåga i de inledande loppen för säsongen, men nu är formen på väg. Nu testar vi barfota runt om och så byter vi till jänkarvagn, det har han gått med tidigare. Norskt huvudlag igen. Vi får se hur loppet blir kört, om det blir tempo eller om jag kör offensivt. För två år sedan vann hann under Hugo Åbergs-dagen från dödens. 

- 7 Campo Bahia (V75-6) har känts bra efter loppet i Halmstad. VI hade varit för snälla mot honom i träningen inför Östersund. Vi vill att Campo ska ha en fin karriär i flera år och vi valde därför ett träningsupplägg som är lite lugnare och mer hälsosamt. I den klass han befinner sig i räckte inte det, det vet vi nu till nästa år. Efteråt har har höjt intensiteten i träningen och efter starten i Halmstad har han fått träna på ytterligare. Vi kan inte vara nöjda hittills. Han fick inte pengar i Östersund och senast var han bara tvåa, men hästarna är inga maskiner. Nu har vi fått ett dåligt spår med tuffa hästar invändigt och jag tror inte att vi kommer få en bra resa. Nästa lopp för honom blir Jubileumspokalen, det ska man ha i bakhuvudet. Jag vill inte tömma honom. Vi får hoppas på en bra resa och att de andra kör för fort så att vi kan komma till slut. Han har ju en kraft som väldigt få hästar har. Det blir fortsatt vanlig vagn och så rycker vi alla skorna.