Aktuellt:

  • 25/2: Fortsatta framgångar på dagens dubbel. Ikväll till saftiga oddset 24,41! 
  • 23/2: Maxtvillingarna fortsätter levererar! Ikväll till överoddset 8,40!
  • 22/2: Rak DD till 13.45 gånger pengarna livade upp den här måndagkvällen!
  • 16/2: Fullträff i Gävle! 26.242 kr i nettovinst på V64!
  • 9/2: Dagens dubbel satt som en smäck till 16 gånger pengarna! 
  • 1/2: Februari inleddes på bästa vis! 37.191 kronor i nettovinst på V64!
  • 1/2: Fin DD-vinst igen! 44,47 i odds med vår spik! 4.147 kr netto mumsar vi i oss! 
  • ​​Nettovinst på V75 2014-2020: 646.853 kr!

V86 Eskilstuna onsdag 15 juli

Intervjuer

"ska vara med i bilproven innan"

Vi fick tag i Tuomas Korvenoja precis innan materialsläpp.

- 3 Lady Rock (V86-3) har en spännande uppgift ikväll. Det är en bra häst och hon var väldigt bra i debuten. Fabulous Pellini som är med är bra emot, men jag är väldigt nöjd med min häst. Hon var mycket bra i sin debut - vann väldigt lätt och var bra både fysiskt och psykiskt. Det är första gången bakom bilen nu, men hon ska vara med i bilproven innan. Det blir dock ingen laddning, utan hon ska gå bakifrån. Det finns ingen anledning att ladda med henne så här tidigt i karriären. Hon får öppna vad hon kan så får vi se vad det blir för tempo. Inga ändringar - helstängt, skor, vanlig vagn och bomull i öronen.

"Kommer han till spets ska han köras där"

Jimmi Ehlers har en duo på V86, varav den ena är extra intressant.

- 10 Skall Ha (V86-2) är allting bra med. Han har blivit diskad för träning två gånger på kort tid, men gått bra lopp hela tiden. Senast hade han gått nytt rekord så formen är det inga fel på. Bakspår är rätt bra för jag tycker han är bäst när han slipper öppna något. Det är bara smyga med och se om vi kan få en peng med hem. Amerikansk sulky, norskt huvudlag och skor runt om som senast.

- 10 Announcement (V86-4) blev det bara fel för senast. Han körde för ledningen, men kom inte dit och istället låg han på stenhårt. Det är bara att glömma det loppet. Han känns jättefin hemma och jag har inget att gnälla över. Voltstart är sisådär. Han kan vara lite trevande, men vänder han som han ska så är det möjligt att han kan komma till ledningen. Kommer han dit så ska han köras där. Det blir pullburk den här gången, men det är också enda ändringen. Öppet med murphy, vanlig vagn och skor runt om som senast.

"ska bara smyga invändigt"

Jörgen Westholm har en trio på V86 och Jimmy Dahlman i stallet uttalar sig.

- 6 Morell (V86-3) är ett fint sto som utvecklas fint. Hon möter några som är för bra ikväll, men med ett vettigt lopp kan hon ta en framskjuten placering. Det kan eventuellt bli rycktussar för första gången, men i övrigt fortsätter vi med hybridvagn, öppet huvudlag och skor.

- 2 Exodus Brick (V86-7) har en tuff uppgift och ska bara smyga invändigt för att ta en slant. Kan han vara med där framme och vara trea-fyra har han gjort det jättebra. Skor runt om istället för barfota runt om och hybridvagn istället för amerikansk sulky. Helstängt fortsätter vi med.

- 11 Tjacko Zaz (V86-8) blir bara bättre och bättre och vi har förhoppningar om att han kommer vara bra snart när hösten kommer. Nu blir det jobbigt med bakspår och så, men han känns fin och borde göra en bra insats i alla fall. Det blir amerikansk sulky istället för hybrid, men annars fortsätter vi med barfota runt om och helstängt med hål.

"det blir full gas och jag hittar gärna till ledningen"

Sophia Olsson Jacobsen trycker ned gaspedalen.

- 5 Listas Psycho (V86-2) underpresterade senast och jag tror helt enkelt att det banan som spökade. Åmåls kurvor passar inte hans stil speciellt bra och de tog nog mycket kraft över lång distans. Det fungerade även inte helt hundra med barfota den dagen och nu blir det lätta skor på. Vi har ett bra spår och det blir full gas och jag hittar gärna till ledningen. Jag tycker att min häst är bra så jag har absolut inte givit upp på förhand. Förutom skor blir det hybridvagn och norskt huvudlag. Senast var det jänkarvagn och open eye.

"gick väldigt bra senast, bättre än på väldigt länge"

Mimmi Elfstrands springare var uppåt senast.

- 6 Imperator (V86-1) gick väldigt bra senast, bättre än på väldigt länge. Varför vet jag inte säkert, men det kan ha påverkat att jag börjat ha pullnät på honom i jobben. Det har gjort att han lugnat ner sig och inte tar ut sig lika mycket i jobben. Hästen kan öppna snabbt, men jag vet inte om bästa taktiken är att ladda max. Det kan bli fel om någon svarar och vi hamnar i dödens, vilket jag inte vill. Kusken får helt enkelt bestämma detta närmare start. Jag vill se att han presterar lika bra som senast fler gånger innan jag kan vara alltför optimistisk och han får ses som en outsider. Inga ändringar.

"Är hon på tårna och allt känns topp, då lär det finnas intresse för att köra i ledningen"

Joakim Eskilsson har spetsfavoriten i den andra avdelningen och ger oss intressant information.

- 3 Ebba Running (V86-2) var brunstig senast och presterade inte på topp. Jag såg redan i värmningen att det inte var samma tryck i henne. Efteråt ser allt bra ut och jag hoppas och tror att hon ska vara som vid segrarna. Anledning till de förbättrade insatserna? Svårt att säga exakt, men vi har kommit rätt med hennes kost och vi har även börjat att köra intervaller två dagar innan start. Sedan har vi kört med bike i de fyra senaste loppen, det kan ha gjort någon meter också… Spår tre passar perfekt och jag tror hon tar ledningen. Om vi kör där beror mycket på värmningen. Är hon på tårna och allt känns topp, då lär det finnas intresse för att köra i ledningen för hon går bra där. Jag tycker inte att man ska räkna bort henne och vi ändrar ingenting.

"Då får de andra vara bra"

Pasi Aikio låter riktigt nöjd inför kvällen.

- 4 Who's Who (V86-5) var inte i form i första starten i Frankrike, vilket jag hade meddelat på förhand, men ändå blev folk förvånande att han inte var i form. Sedan blev det galopp i andra starten och i tredje var han sjuk. Han fick kvarka och var sjuk länge, flera månader. Det blev ett fiasko, men hästar kan bli sjuka och det får man acceptera. Han har tränat bra ett tag och har gått ett riktigt bra banjobb på Solvalla via 13,5/2140 meter inför det här. Jag var väldigt nöjd med det jobbet. Jag kommer att försöka köra från start i dag. Vi har inte laddat med honom tidigare, men nu ska han möta de bästa framöver och då måste vi vässa till de egenskaperna. Jag vill gärna ge honom ett snällt lopp om det är möjligt och tycker att Alone är en bättre chans. Barfota fram, helstängt huvudlag och amerikansk sulky.

- 2 Alone (V86-8) är min bästa chans i kväll. Han var jättebra i årsdebuten och har tagit det loppet på väldigt bra sätt. Han har gått framåt rejält med loppet och kommer från en väldigt bra vinter där han tränat mycket och utvecklats en hel del. Han fick känning i ett ben i höstas och vi ställde av honom även om vi kunde börja träna snabbt igen. Hästen har inte kunnat öppna alls på slutet, men det sitter i huvudet på honom och jag kommer att försöka vara med från start. Vi ska testa en bilprovstart före tävlingarna och där kommer jag känna hur mycket jag kan släppa av honom. Vi ska även testa honom med amerikansk sulky för första gången och förhoppningsvis kan det hjälpa honom från start. Jag är väldigt nöjd med honom, han har tagit årsdebuten super, och det ska bli riktigt spännande i kväll. Hästen är väldigt stark och blir sällan trött. Han kan gå en riktigt bra tid och då får de andra vara bra. Barfota fram, öppet huvudlag och amerikansk sulky.

"Jag pratade med Jenny i måndags och nu håller vi oss i andraspår, hästen ska få chansen ikväll"

Thomas Lönn tränar ett av våra drag och han är optimistisk.

- 3 Findus M. (V86-1) satt fast med mycket sparade krafter senast och Jenny tyckte att han kändes väldigt fin. Hästen var sjuk i den näst senaste starten så med denna genomköraren så ska formen vara framflyttad, han känns jättefin efteråt. Jag pratade med Jenny i måndags och nu håller vi oss i andraspår, hästen ska få chansen ikväll. Jag blir inte förvånad om vi är med och gör upp om segern och det blir inga ändringar.

"hon är inte så tokig"

Veijo Heiskanen tar med sig två hästar till Eskilstuna.

- 5 Bag’s Simoni (V86-1) håller fin form och gör det bra, även om han inte har vunnit på länge. Läge och distans ikväll går inte att klaga på och hästen öppnar ganska fort. Om Henna kör i ledningen? Ja det tror jag nog, bara det inte blir någon tokkörning för då går det inte. Han vinner som sagt inte så ofta, men en vettig platschans är det. Vi kör med open eye nu istället för norskt huvudlag, det gör att han öppnar lite snabbare.

- 12 Brenda Grif (V86-3) var dålig i den första starten för oss, men näst senast gick hon riktigt bra. Senast blev det två galopper och jag vet faktiskt inte vad de berodde på. Vi hoppas att det ska fungera bättre ikväll när vi kör barfota runt om igen likt näst senast och hon är inte så tokig. Dock blir det inte enkelt att vinna från spår tolv, då får de köra på bra fort där framme första varvet. Inga ändringar förutom barfota runt om.

"Vill inte att han blir hängande i tredjespår"

Efter många tuffa lopp låter Stig inne på ett snällt upplägg.

- 8 Diamanten (V86-5) går bra, men har inte fått vinna då han mött tuffa hästar och fått en del hårda lopp. Det är snabba hästar invändigt den här gången och jag vill inte att han blir hängande i tredjespår. Jag ger aldrig några körorder, men Erik vet vad det är frågan om. Det har blivit många lopp över kort distans i år, men hästen är ganska komplett och fungerar över alla distanser. Inga ändringar är aktuella - barfota bak, öppet huvudlag och vanlig vagn.

"Jag är tokig nog att vara sugen att prova i ledningen"

Vi ringde upp Olle Alsén för att höra oss för gällande upplägget. Han har lite taktiska dubier med sin startkanon som det låter...

- 4 M.T.Insider (V86-8) var sjuk i våras, men peppar peppar är allting bra med honom nu. Han svarade för en plusbetonad insats i Arvika och hade den i dödens inte tryckt på hade vi nog hunnit rinna undan. Han kämpade på bra hela vägen och det är inte alla gånger han har gjort det. Det hade gått lite långt mellan starterna så normalt sett ska han vara lite bättre med det loppet i kroppen. Jag är tokig nog att vara sugen att prova i ledningen. Det är förmodligen sista starten innan han går över gränsen för silverdivisionen och förutsättningarna är de rätta med kort distans och bra startspår. Önskescenariot är att köra i ledningen, men det är inte säkert att de andra är sugna på att låta mig göra det. Jag får ta ett beslut där och då istället för att låsa mig för en taktik på förhand. Det är 62.500 kronor i andrapris och det är bra pengar för mig. Ibland när jag trycker av honom så accelererar han så mycket att han får 30 meter försprång till klungan och i så fall kommer jag låta honom löpa på istället för att ta upp och låta konkurrenterna enkelt hinna ikapp. Barfota bak, hybrid och helstängt med hål igen. Jag brukar byta huvudlag på honom för att lura honom lite, men han kändes så bra senast så vi kör likadant. Den lilla ändringen som kan bli är att han brukar gå med automatkäk vanligtvis och jag har klurat i ett halvår på att testa honom utan käk. Jag tror faktiskt aldrig han har tävlat utan käk. Vi får se om jag är modig nu att testa den här gången.

"vi har skott om henne till aluminiumskor"

Frode Hamre har två hästar till start som aldrig har förlorat lopp. Vi pratade med honom igår eftermiddag. 

- 8 Devious (V86-3) vann på ett bra sätt senast. Hon har gjort två fina lopp, men nu står hon dumt till och möter betydligt tuffare hästar. Hon kan öppna fint och är reglerbar så förhoppningsvis kan hon hamna okej till ändå. Det blir helstängt huvudlag igen. Jag tänkte kanske testa henne barfota, men det blir skor igen. Däremot har hon gått med järnskor runt om och nu har vi skott om henne till aluminiumskor runt om, och så blir det amerikansk sulky för första gången. (Red.anm. idag intervjuades Frode i ATG-live där han berättade att han ändrat sig och det blir fortsatt vanlig vagn på Devious).

- 9 Ecurie D. (V86-7) har det mesta sagts om. Jag har ingenting att klaga på. Han ska starta i Hugo Åbergs efter det här och därför blir det nog inte barfota runt om. Det är lång distans och jag vill inte slita hovarna så det blir nog bara barfota fram. Distansen borde passa honom bra. Taktiskt har Hugo Åbergs-starten ingen påverkan på det här loppet. Jag tror att han kommer vara lite bättre med det här loppet i kroppen, men han har tränat bra och jag har även kört ett banjobb med honom så han kommer göra ett bra lopp som vanligt. Öppet huvudlag och vanlig vagn igen.

"Hon ska nog inte gå i ledningen varje gång"

Håkan Wallberg är nöjd med sitt bidrag till omgången. 

- 3 Iceland Falls (V86-6) gjorde näst senast sitt enda dåliga lopp i karriären, men hon var brunstig så det fanns en förklaring. Senast testade vi henne barfota och då gick hon bra som tvåa. Hon tog det loppet på ett bra sätt och är i bra form för dagen. Hon är startsnabb och om man tittar på de andra som har framspår så finns det till skillnad mot senast ingen naturlig konkurrent att ta rygg på. Hon ska nog inte gå i ledningen varje gång, men nu har hon inte gått där på ett tag och efter ett par smyglopp kan det vara läge att prova i ledningen igen. Jag låter kusken lägga upp det som han tycker känns bäst. Barfota, helstängt och vanlig vagn - inga ändringar. 

"hon står för klassen i det här gänget"

Andreas Lövdal uttalar sig om Stall Nurmos hästar.

- 8 My Dream Art (V86-1) tyckte jag gjorde ett bra lopp senast. Han avslutade bra och eftersom han hade haft en infektion och varit ifrån lite inför den starten så borde han gå framåt med det loppet i kroppen. Han känns fin här hemma. Han har kommit in i vårt träningssystem och jag tror att han kommer göra ett bra lopp. Även om han har spår åtta så tycker jag att han kan vara ett roligt streck för han är kapabel. Barfota, bike och norskt - inga ändringar. 

- 12 Dixie Brick (V86-6) körde jag offensivt med näst senast på V75 eftersom jag hade främsta motståndaren i ledningen. Jag lät henne löpa ut i dödens och det var starkt att kunna vinna. Senast blev det stopp framför henne och då slog hon ihop. Det kanske inte ser ut som ett kraftigt störningsmoment, men hon är känslig och har nära till galopp i sådana lägen. Hon är ingen häst man litar på, men samtidigt är hon väldigt kapabel och det känns lite som att hon står för klassen i det här gänget. Om hon sköter sig och och kommer till vettigt så har hon bra vinstchans. Är hon anmäld med amerikansk sulky? Det hade jag inte koll på faktiskt. Hon är lite rullig i aktionen så det känns lite lurigt faktiskt. Det känns som en häst som behöver lite hjälp av sidostänger. Det går så klart att köra med bike och stänger, men med bakspår och med Jorma så vet jag inte om det ger så mycket effekt i så fall.

 - 5 Brother Bill (V86-7) är allting bra med för dagen. Han tränar bra, men dt är årsdebut och han möter väldigt bra hästar. Det går inte att begära att han ska slå Ecurie D. Han öppnar bra självmant och borde ta ledningen. Sedan vet jag inte hur Jorma tänker, att släppa till Ecurie D. tycker jag låter vettigt. Brother Bill har större uppgifter framöver och det är trots allt årsdebut och lång distans. Han ska gå barfota runt o och med amerikansk sulky. Huvudlaget är jag osäker på, det blir nog norskt eller öppet huvudlag. 

"till 98 procent så tror jag att vi vinner det här loppet"

Vi pratade med Kenneth Haugstad på tisdag förmiddag för att höra hans tankar om elithästen Heavy Sound.

- 2 Heavy Sound (V86-5) har jag bara positiva tankar om. Han blev åtgärdad för lite småsaker efter kvalet och jag pratade med Redén senast imorse och det var positiva tongångar från de senaste träningsrundorna. Jag har kört Heavy Sound i två årsdebuter för Redén och han har varit grym och vunnit på ett bra sätt båda gångerna. Då hade det dessutom strulat lite i förberedelserna ifjol och han är bättre förberedd i år. Han fick en liten senskada och hade lite problem med knäna, men efter det har han tränat på ordentligt i sex månader. Han öppnade snabbt i årsdebuten ifjol så att han ska vara segare bakom bilen efter uppehåll är jag inte orolig för. Dessutom fick han en ordentlig urblåsare i kvalet. Vi borde hålla ut Who’s Who och övriga borde väl släppa? Jag kommer se till att vara bra med första biten och även om man aldrig kan vara säker med travlopp så vill jag säga att till 98 procent så tror jag att vi vinner det här loppet. 

"Den här gången tänker jag chansa lite och inte köra offensivt"

Vi pratade med Richard L Jansson på tisdag kväll angående hans uppsittning. Hästen är nu struken, men vi låter intervjun ligga kvar som info inför framtida lopp.

- 5 Tullibardine Boe (V86-6) körde jag ett banjobb med förra lördagen efter 14/1600. Jag brukar inte köra så fort i jobb, men eftersom hästen inte har gått ett lopp på länge så ville jag känna av ifall vi ska starta eller inte. Jag tänkte köra 16 egentligen, men hon drog iväg av sig själv. Banan var lite kladdig dessutom och hon kändes koncentrerad och fin. Hon visade vid segern i november att hon kan gå bra direkt efter uppehåll och inför det loppet hade hon inte heller gått något banjobb, så hon är bättre förberedd till den här starten. Eftersom hon är stark och oftast hamnar en bit bak i fälten så har det blivit så att jag ofta kört offensivt och tagit dödens. Om hon istället får sitta still till 300 kvar så tror jag att hon kan avsluta enormt. Jag kommer värma henne bakom bilen för att försöka få henne att slappna av så att hon kanske kan öppna lite bättre. Hon är ingen raket, men förhoppningsvis kan vi slippa att hamna så långt bak. Vi plockar av framskorna och så blir det nog lite lättning fram också. Fortsatt järnskor, men utan bootsen på 150 gram som hon har tävlat med. Förhoppningvis kan det göra henne lite rappare bakom bilen. Den här gången tänker jag chansa lite och inte köra offensivt. Det är tufft motstånd och det går så himla fort i loppen på sommaren. Vi startar eftersom det är hemmaplan och tanken efter det här loppet är att hon ska få ett uppehåll igen och sedan siktar vi mot hösten och V75 på hemmaplan.