Aktuellt:

  • 21/5: Topprank gav sju rätt och 78.837 kronor netto! Dessutom 18.304 kronor nettovinst på dagens dubbel med skyhöga oddset 94,52!
  • 20/5: Dagens Dubbel till 37 ggr. Precis vad doktorn beställde en fredagskväll! 
  • 8/5: Tvillingen Stommens Erik - Ekas Zalming gav oss otroliga 27 gånger pengarna!
  • 1/5: Att börja dagen med en tvilling till 12 gånger pengarna är bra för magen!
  • 3/5: Rak DD till 11,87 - tack för kaffet!
  • Nettovinst på V75 2021: +417.448 kr!
  • Nettovinst på V75 2014-2021: 1.064.032 kr! 

GS75 Umåker söndag 5 april

Intervjuer

"HAR BEHÖVT NÅGRA FLER LOPP ÄN JAG TRODDE FÖR ATT KOMMA IGÅNG"

Stefan Johansson har en häst som är uppåt för dagen.

- 4 Boston Flip (GS75-1) har behövt några fler lopp än jag trodde för att komma igång. Han har gjort det klart godkänt, men det har fattats lite i honom och senast var det rejält fall framåt. Barfotabalansen gjorde såklart sitt och förhoppningsvis kan vi köra så igen, han har i alla fall fina fötter så det ska nog gå bra. Han möter skapliga hästar och ska inte göra för mycket själv i loppen, men får vi ryggar fram till upploppet är han med och gör upp om det. Han fortsätter med halvstängt huvudlag och vanlig vagn.

"NU NÄR HAN INTE HAFT DEN PÅ HELA VINTERN TROR JAG DET KAN GE EN EXTRA KICK"

Mats Bucht hänger på jänkarvagnen igen.

- 9 Elit Håleryd (GS75-4) har gått fina lopp en längre tid och det finns inget negativt att rapportera om inför detta. Han möter tuffa hästar, men med lite flyt tar han nog en framskjuten placering. Jag tycker han går bäst i jänkarvagn och nu när han inte haft den på hela vintern tror jag det kan ge en extra kick till honom. Blinkers och skor runt om fortsätter vi med.

"ANNARS ÄR HAN JU BÄTTRE ÄN EN 'VANLIG' HÄST"

Sören Lennartson bjuder på bra information.

- 10 Just Celebration (GS75-1) hade  gått bra en längre tid och fick utdelning när han vann på V86 för två starter sedan. Senast var han dock lite sämre på V75 och efter det har han fått pusta lite och blivit uppfräschad. Det blev nog lite för täta starter för honom, men nu tränar han på fint och kommer väl förberedd till detta. Läget blev lite tråkigt, men får han gå med i ryggar tycker jag han ska matcha motståndet. Planen är att rycka alla skor för första gången, men han har lite känsliga framhovar så beroende på hur banan ser ut kanske vi behåller framskorna på. Det blir helstängt huvudlag igen och dessutom bike, men den har han haft tidigare och någon jätteeffekt har det inte gett med den.

- 11 Conrads Gregor (GS75-7) slog sig på ett knä senast och fick en sårskada av det, så även han har fått ta igen sig och blivit lite omplåstrad. Annars är han ju bättre an en "vanlig" häst och förhoppningsvis kan vi vara med och hugga på V75 med honom i år. Han är svår att hålla fräsch, men känns fin inför detta och gör han ett bra lopp tar vi ut honom på V75 här hemma i Umeå 18 mars. Därför vill jag även prova lite ny utrustning på honom redan nu, även om jag annars väntar med sådant tills det är bättre förutsättningar i loppen. Barfota runt om tror jag kommer ge bra effekt på honom och han får även på sig en jänkarvagn för första gången tillsammans med sitt vanliga helstängda huvudlag, men det är framför allt mest spännande att få se honom utan skor. Kör de 15 på varvet är vi rökta oavsett hur fort han går till slut, men gasar de lite längs vägen spurtar han nog ner många.

"TYVÄRR STOD HON OCH HOSTADE NÅGRA DAGAR EFTER DET"

Hemmatränare Aleksi Kytölä selar ut fem av stalelts hästar.

- 8 Wasa Rebel (GS75-1) var jättefin på barfotabalansen senast och trivdes verkligen med att springa utan skor. Nu möter han nog lite tuffare hästar och spåret blev dåligt, men vi kan inte backa för han är stark och tar i bäst när han är med där framme. Det blir som senast barfota runt om, vanlig vagn och halvstängt huvudlag. Normalt sett är han med där framme och krigar.

- 7 Wasa Warrior (GS75-4) har vi tuffat till träningen för och vi hoppas han kan gå framåt av det. Han är inte heller hästen som kämpar när han sitter i kön, men det blir svårt att komma till härifrån och dessutom möter han bra hästar. Jag tror inte han vinner och kan han vara trea-fyra är vi jättenöjda. Den här gången blir det barfota fram som näst senast, samt bike och helstängt som vanligt.

- 9 Emilie K. (GS75-5) var vi såklart jättenöjda med senast, men tyvärr stod hon och hostade några dagar efter det och var inte helt frisk. Därför har vi inte kunnat träna på som vanligt, men jag körde fort med henne under torsdagen och då kändes allt okej. Jag tror det saknas lite i henne och förhoppningsvis kommer det här loppet göra att hon är på topp inför en planerad V75-start framöver. Det blir bike och open eye-huvudlag igen, men sedan får vi se om vi kör barfota igen eller slår på skorna. Det beror lite på hur hon känns för dagen samt hur banan ser ut.

- 11 Wasa Thunder (GS75-6) är nog väldigt nära toppformen nu och känns väldigt fin i träningen. Han kommer göra ett bra lopp och gynnas av distansen då han är stark och rejäl. Samtidigt möter han några tuffa hästar och har ett dåligt spår, men det är inte helt omöjligt att det ska kunna gå vägen. Barfota runt om, hybridvagn och norskt hudlag som senast.

- 8 Darling Laser (GS75-7) hoppade oturligt bort segern senast och vi får hoppas på revansch nu, men då måste det klaffa lite. 1640 är nog hennes bästa distans och kusken får göra det han kan för att hitta position, då kan segern komma här istället. Bike, öppet huvudlag och barfota runt om igen.

"VI HAR INGA STÖRRE FÖRHOPPNINGAR DENNA GÅNG"

Ingemar Hultqvist ligger lågt på förhand.

- 8 Höwings Star (GS75-4) tycker jag det ser tufft ut för. Även om han kanske är tredje-fjärde häst i loppet känns det som en svår uppgift. Han är inte tillräckligt snabb för att vara med och köra om de bästa positionerna, så risken finns att han får backa sist. Vi siktar på att köra med bike och barfota runt om, men han har inte varit helt hundra i träningen efter senast, så vi får se hur det blir med den biten. Huvudlaget blir oavsett det samma, alltså med murphy på ena sidan. Han startar givetvis bara om allt verkar bra, men vi har inga större förhoppningar denna gång.

"HAN MÖTER NÅGRA TUFFA HÄSTAR, MEN ÄR SJÄLV I TOPPSLAG"

Jens Eriksson har inte gett upp på förhand.

- 6 Zorro Swing (GS75-4) är verkligen kanonfin för dagen och kommer säkert göra en riktigt fin prestation igen. Han möter några tuffa hästar, men är själv i toppslag och vi får försöka ge dem en match. Jag är nöjd med spåret då han går att ladda på ett annat sätt än när han har låga startnummer och även om det säkert är fler som kommer gasa från start får vi försöka vara med och hitta en bra position. Vi sätter på hybridvagnen den här gången, men det ger ingen större effekt och sedan fortsätter han med skor runt om och norskt huvudlag. Stämmer det längs vägen är jag inte främmande för att han segerstrider.

"HALKAR HAN EFTER GÖR HAN SÅ LITE SOM MÖJLIGT FÖR ATT KOMMA IKAPP"

Roger Nilsson hade gärna sett att man haft ett framspår.

- 9 Al's Raging Ace (GS75-1) fick jag in i min träning efter sista starten ifjol. Det är hästägare till mig som haft honom och jag har hjälpt till lite vid sidan av, så när nu när ägaren har mycket att göra med en nyöppnad restaurang fick jag in honom i stallet. Jag tycker det är en fin häst som har bra kapacitet för pengarna han hittills tjänat och det har inte alltid gått spikrakt för honom. Jag var nöjd med honom inför debuten och det var jättekul att han fick vinna direkt. Normalt sett är han inte sämre med loppet i kroppen, men läget kunde ju varit annorlunda. Känslan är att han är klart gynnad av att gå där framme och det är nog ingen slump att han vunnit sina lopp från spets. I träningen krigar han på bra sida vid sida med andra hästar, men halkar han efter gör han så lite som möjligt för att komma ikapp. Jag vill ändå tro att han duger i loppet och jag tycker han ska med på kupongen om man tar ett par stycken. Jag anmälde honom barfota, men jag tror vi väntar tills det blir lite bättre banor. Jänkarvagnen och blinkershuvudlaget fortsätter vi med.

"HAN GICK SITT BÄSTA LOPP NÅGONSIN SENAST"

Nils Westerberg kommer med en häst i högform.

- 6 Helix (GS75-1) har jag såklart varit jättenöjd med på slutet och han gick sitt bästa lopp någonsin senast. Han är lat i träningen och ska förhoppningsvis bli bättre för varje lopp, men det behövs ju också då han möter tuffare motstånd. Han är inte så våldsamt snabb ut, så kusken får försöka trolla lite från start och hitta en bra position. Nu kör vi barfota runt om ifall banan tillåter och det trodde kusken skulle passa fint. Jag har inte provat det hemma, men det har gjort ganska stor skillnad på honom när vi ryckt bakskorna, så vi får hoppas på bra effekt. I övrigt fortsätter vi med vanlig vagn och norskt huvudlag. Jag har respekt för motståndet, men klaffar det är han med och gör upp om det.